Zwangerfit in het Westland bij T.I.M. Fysiotherapie in de Lier

Zwangerfit in de Lier

Blijf op een leuke manier actief zwanger en voorkom zo klachten. ZwangerFit® is een moderne cursus voor actieve vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de cursus wordt specifieke informatie gegeven over  de zwangerschap en de bevalling, maar het accent ligt op actief bewegen. De cursus bestaat uit 9 lessen van 75 minuten tijdens de zwangerschap en 6 lessen van een uur na de bevalling.

Theorie en praktijk

Bij de actieve lessen wordt er gebruik gemaakt van de fitnessapparatuur van Together in Motion (T.I.M.) Fysiotherapie, los oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt op conditie, spierversterkende oefeningen en coördinatie. Ook wordt ingegaan op de functie en mogelijke klachten van bekken, lage rugklachten, bekkenbodemspieren en het totaal functioneren. Tevens wordt er informatie aan de partners gegeven.

Start cursus

De cursus start op een donderdagavond tussen de 19e en 25ste week van de zwangerschap en de nagym start ongeveer 6 weken nadat de laatste deelneemster is bevallen. Om de 9 weken wordt er een nieuwe ZwangerFit® cursus gestart. NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenbodemproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg. De cursussen worden gegeven door Esther Hulspas en Mellanie Noordam. Esther is naast docent ZwangerFit® ook fysiotherapeut en Mellanie is daarnaast verloskundige.

Digitale intake

Een aantal weken voorafgaand aan de ZwangerFit® cursus wordt er digitaal een intakeformulier verstuurd. Met behulp van dit intakeformulier wordt de zwangerschap tot dan toe in kaart gebracht.

Tarieven

De ZwangerFit® cursus wordt door T.I.M. Fysiotherapie aangeboden voor € 180,00 voor 9 lessen van 75 minuten tijdens de zwangerschap en 6 lessen van een uur na de bevalling.

Eerst volgende cursus

Interesse? Meld je dan nu aan via 085 040 60 38. 

Startdata zwangerfit cursussen de Lier

  • 18 Februari 2021
  • 22 April 2021
  • 1 Juli 2021
  • 2 September 2021
  • 4 November 2021
  • 13 Januari 2021

Reviews  TiM Fysiotherapie

review sterren 5/5

“Na jaren rugpijn, ben ik heel blij dat ik nu weer pijnvrij kan sporten”

Michael

review sterren 5/5

“De revalidatie van mijn nieuwe knie is succesvol verlopen, ik kan weer winkelen met m’n kleindochters”

Nel

review sterren 5/5

“Ik kan na deze super fysio weer pijnvrij werken, bedankt”

Julia