Slaapanalyse bij TIM Fysiotherapie

1/3 van ons leven liggen we in bed. Goed en voldoende slapen is belangrijk maar lekker slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een te kort aan slaap heeft invloed op hoe we ons voelen, ons gedrag maar ook op onze gezondheid. Als we te weinig slapen dan kan dit zorgen voor concentratieproblemen, depressie, verminderde/toename eetlust maar ook blessures.

15% van de nederlanders heeft moeite met slapen. Slaapproblemen kunnen ontstaan door spanningen, piekeren of oververmoeidheid. Slaaptekort kan ook zorgen voor pijn en pijn kan weer zorgen voor slaaptekort.

Om de kwaliteit van jouw slaap inzichtelijk te maken, geven wij je een hele speciale slaapID sensor mee naar huis. Na 3 nachten weet jij alles over je slaapbewegingen, houding, temperatuur en de kwaliteit van jouw slaap. Naast advies over voeding, ontspanning, sport en bewegen laten we nu ook zien hoe jij slaapt en wat je er aan kan doen om beter te slapen.

Lekker slapen? Kom in beweging

Uit recente onderzoeken blijkt dat er een sterk verband is tussen bewegen overdag en de kwaliteit van de slaap. Wie met moeite in slaap valt of een heel lichte slaap heeft, kan de slaap flink verbeteren door minstens vier keer per week twintig minuten te sporten. Een stukje hardlopen, de lopende band in een sportschool of een flink stuk fietsen helpen het beste. Wie beter slaapt krijgt bovendien meer zin in bewegen, waardoor bewegen en lekker slapen elkaar in stand kunnen houden.

De gedachte dat je pas een goede nachtrust hebt gehad als je in één ruk doorslaapt, is een misvatting. Bij een normale slaap wordt een mens vele keren per nacht wakker. Van deze waakmomenten ben je je niet altijd bewust. Je maakt vijf cycli van diepe slaap door, die elk ongeveer anderhalf uur duren. Na elke cyclus ontwaak je even, en tussendoor zijn er ook nog vele kleine half-wakker momenten.

Wil jij je slaappatroon laten analyseren of heb je moeite met slapen? Maak dan direct een afspraak via site of stuur een email met je contactgegevens naar luuk@timfysiotherapie.nl

Reviews  TiM Fysiotherapie

review sterren 5/5

“Na jaren rugpijn, ben ik heel blij dat ik nu weer pijnvrij kan sporten”

Michael

review sterren 5/5

“De revalidatie van mijn nieuwe knie is succesvol verlopen, ik kan weer winkelen met m’n kleindochters”

Nel

review sterren 5/5

“Ik kan na deze super fysio weer pijnvrij werken, bedankt”

Julia