Psychosomatische fysiotherapie de Lier

Psychosomatische fysiotherapie de Lier

De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten die met spanning, stress of angst te maken hebben. Ook depressie of een burn-out kunnen een rol spelen. Ze nemen het hele plaatje mee en kijken naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. De samenhang tussen lichamelijke klachten en een geestelijke- ofwel emotionele oorzaak is niet altijd goed waarneembaar, waardoor de link naar de geestelijke component vaak over het hoofd wordt gezien. Wat dan vaak voorkomt is dat er geen lichamelijke oorzaak wordt gevonden voor de klachten, de psychosomatisch therapeut kan hierbij duidelijkheid in scheppen.

Marlon Pinkster

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan het terugbrengen van de balans tussen spanning en ontspanning, het opbouwen van conditie, ademhalingsoefeningen en omgang met de klachten. Lichamelijke- en psychosociale aspecten worden hierbij betrokken. Hierbij is het belangrijk dat de patiënt zelf meewerkt aan deze positieve verandering.

Voor een behandeling bij een psychosomatisch fysiotherapeut kunt u op de woensdag- en donderdag middag terecht op locatie ‘de Lier’ bij Marlon Pinkster.

Reviews  TiM Fysiotherapie

review sterren 5/5

“Na jaren rugpijn, ben ik heel blij dat ik nu weer pijnvrij kan sporten”

Michael

review sterren 5/5

“De revalidatie van mijn nieuwe knie is succesvol verlopen, ik kan weer winkelen met m’n kleindochters”

Nel

review sterren 5/5

“Ik kan na deze super fysio weer pijnvrij werken, bedankt”

Julia