Mensendieck en oefentherapie bij T.I.M. de Lier Westland

Blijven bewegen

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen zijn bewegingen die we de hele dag onbewust uitvoeren. Zo creëert iedereen zijn eigen houding en manier van bewegen, wat niet altijd even optimaal is voor het lichaam. Er kunnen door deze gewoontes klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouders. Maar ook door een bepaalde afwijking of ziekte kunnen er klachten ontstaan aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Mensendieck en oefentherapie

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Met een behandelmethode gericht op het voorkomen en behandelen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen. Gedragsverandering en het bewust worden van het eigen bewegen staat hierbij centraal.

Bryan Spruyt

Bryan Spruyt is afgestudeerd oefentherapeut Mensendieck. De oefentherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook praktische tips en advies mee om zelf aan de slag te gaan. Bryan werkt altijd volgens een behandelplan, die samen met u wordt opgesteld.

Verwijzing

Voor een behandeling oefentherapie Mensendieck is een verwijzing van de huisarts of specialist  niet verplicht. U kunt dus rechtstreeks een afspraak maken voor een oefentherapeutische screening. Bij de screening wordt gekeken of u klachten binnen het kader van de oefentherapeut valt. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal u worden doorverwezen naar één van de andere disciplines binnen T.I.M. Fysiotherapie.

Reviews  TiM Fysiotherapie

review sterren 5/5

“Na jaren rugpijn, ben ik heel blij dat ik nu weer pijnvrij kan sporten”

Michael

review sterren 5/5

“De revalidatie van mijn nieuwe knie is succesvol verlopen, ik kan weer winkelen met m’n kleindochters”

Nel

review sterren 5/5

“Ik kan na deze super fysio weer pijnvrij werken, bedankt”

Julia