Handtherapie in Delft

Handtherapie in Delft

Binnen de groep fysiotherapeuten bij TIM in Tanthof heb ik mij gespecialiseerd in de blessures en aandoeningen van de hand/pols. Onze handen zijn een belangrijk deel van ons bewegingsapparaat. Bij alle daagse handelingen gebruik je je handen. Eigenlijk zijn onze handen heel bijzonder. Subtiel, krachtig, precies, al deze handelingen doen we met onze handen en vingers.

Je handen en polsen

Het goed functioneren van onze handen kunnen verstoord raken door allerlei aandoeningen. Variërend van een forse kneuzing, peesontstekingen, carpaal tunnel syndroom, tot gecompliceerde polsfracturen. Een goed nabehandeling is dan belangrijk. Hier kan handtherapie veel voor u betekenen. Een handtherapeut heeft zich toegelegd op de specifieke anatomie en kennis omtrent het functioneren en behandelen van klachten aan de hand en pols:

  • Nabehandeling van fracturen van de vingers en hand (operatief en niet-operatief)
  • Peesontstekingen, peesrupturen (Malletvinger, centrale slip letsel, Boutonniere, volaire plaat letsel, dislocaties)
  • Gewrichtsklachten agv slijtage, bv. het duimgewricht.
  • Problemen van zenuwcompressie (Carpaal tunnel syndroom, Cubitale tunnel syndroom, Guyon)
  • Dupuytren

Handtherapeut

We werken samen met diverse specialisten in de regio, zowel plastisch chirurgen als orthopeden. Hierdoor is er sprake van snelle adequate communicatie. Zowel voor mij als therapeut, als u als patiënt een groot voordeel. Handtherapie kan dankzij de uitgebreide nascholing en specifieke kennis van de anatomie, bewegingsleer, en pathologie van de hand helpen bij een spoedig herstel van de klachten. Naast oefentherapie, spierversterking en coördinatie, wond en littekenverzorging, is het geven van preventieve zorg en eventuele gewrichtsbeschermende  adviezen, bv. bij chronische aandoeningen ook een onderdeel van de behandeling van de handtherapeut.

Maak een afspraak bij ons

Heeft u moeite bij bewegen of zou u meer moeten bewegen? Neem dan contact met ons op. Een afspraak maken kan telefonisch maar ook via de website. Kik hier voor meer informatie over TIM Fysiotherapie Delft.

Reviews  TiM Fysiotherapie

review sterren 5/5

“Na jaren rugpijn, ben ik heel blij dat ik nu weer pijnvrij kan sporten”

Michael

review sterren 5/5

“De revalidatie van mijn nieuwe knie is succesvol verlopen, ik kan weer winkelen met m’n kleindochters”

Nel

review sterren 5/5

“Ik kan na deze super fysio weer pijnvrij werken, bedankt”

Julia